lördag 17 september 2011

Lite husvisning...

... blir det idag!

Vädret har ju varit helt underbart och ljuset perfekt för lite fotografering, så jag har sprungit omkring med kameran för att dokumentera vad som hänt med vår lilla röda stuga.

Målning har ju pågått istort sett hela sommaren. Då huset säkert inte är målat på 20-30 år, så kan jag meddela att det gick åt färg..... Fasaden sög in varenda droppe och det kändes som jag verkligen skrubbade in färgen. Men oj vilken skillnad det blev!
Tänk vad lite färg kan göra.
Jag är väldigt tacksam över att det var falu rödfärg som det målats i, då jag slapp skrapa färg - för det är nog bland det tristaste jag vet. Det var bara på med rotborsten och sen färg.
Fönsterfodren fick vi byta, då det var mycket som var ruttet och vi insåg att det skulle gå snabbare att måla nytt trä istället för skrapning o målning av de gamla.
(Så slapp jag ju skrapa oxå....)


Nedan visar jag hur det såg ut innan... knappt det fanns någon färg alls på vissa partier av fasaden.Så nu består större delen av arbetet med huset av detta...


Som ni säkert ser, så är det ganska många fönster på huset, så det lär ta sin lilla tid för en lekman som jag... Men jag försöker inte se hur många det är kvar, utan hur många jag gör!
(Det här är det första....... ;)


I ett av rummen (där jag ska ha min lilla verkstad) har vi börjat riva så smått. Under en riktigt gräslig och ofräsch plastmatta hittade vi detta...... ett jättefint trägolv som var i kanonskick.

Vindsröjningen fortgår oxå så smått och där fanns det en del smått och gott, blandat med enorma mängder spindelväl, döda småkryp och ja jag vet inte vad... Småläbbigt!
Men det är det verkligen värt för jag har hittat fyra stycken riktigt fina och välbehållna fönster (under all smuts...), som man kanske kan hitta på något roligt med.


Efter lite rengöring och ev färg så tror jag de blir kanonfina!

Önskar er alla en riktigt fin helg!

Kram Marie

8 kommentarer:

 1. Åhh vilken skillnad! Ja jag kan tänka mig att det gick åt nån liter :)

  Säljer ju numera färg o jag har sett vilka mängder en del behöver köpa.

  Vilka härliga fönster du hittat på, de blir säkert fina med massa piff eller så.

  Ha en skön lördag
  Kram Camilla

  SvaraRadera
 2. Vilken förvandling!! Färg kan verkligen göra underverk. Härligt väder idag. Vi har suttit ute och fikat två gånger idag och bara njutit av värmen, men i morse var det minsann frost. Tänk vilken tur att jag tog in mina Pellisar och Olivträdet i går kväll.

  Fönsterna var verkligen en skatt, så kul att inreda med.

  Ha en fin fortsättning på helgen och tack för dina fina ord om mina smycken=)
  Kram,
  Regina

  SvaraRadera
 3. Ja vilken skillnad det blev! Men jag avundas dig inte arbetet med fönstren! Vi köpte nya, de var gamla okopplade fönster här och en del mycket ruttna! 18 fönster är det allt som allt på vårt hus.
  Miastickar

  SvaraRadera
 4. Ska bli spännande att se vad du hittar på med de vackra fönstren!
  Stor Kram Annelie ♥

  SvaraRadera
 5. Åh, vilket fint hus! Ett hus man blir glad av! Väskan kom på posten i fredags, den är super och jag är så nöjd! :-))))) Kom på att man kanske kan sy en mindre väska, typ tunn "portfölj" med blixtlås som man kan ha i den stora, för att dela av det lite grand, en mindre väska inuti, skulle kunna funka som typ ett fack. Vad tror du? :-)))

  SvaraRadera
 6. Oj, vilken skillnad det blev! Tjusigt!!!
  Falu rödfärg är verkligen rolig att måla med... och så tycker jag om konsistensen på det. :)
  De de fönstren är som klippt och skurna för pysselfix.

  Kram
  Jenny

  SvaraRadera
 7. Oj vad fint det blir. Sicken skillnad. Sen skall du veta fast jag inte kommenterar alltid så är jag på din sina och läser vad du gör.
  Kram Hoffmansdesign

  SvaraRadera
 8. Hejdu,
  jag kom på svarsvisit genast :)
  och jag gillar... skall komma på nytt med bättre tid och lusläsa din blogg.

  Roligt att du vill vara med i min lilla utlottning.

  Ha en bra söndagskväll
  Monica

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...